Stiri si noutati

Aprilie, 2014

Anunturi achizitii servicii
> citeste mai departe

Octombrie, 2007

La reuniunea Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, societatea noastra a obtinut locul 3 pe domeniu conform clasificarii din TOPUL NATIONAL AL FIRMELOR PRIVATE 2006
> citeste mai departe

Dotari tehnologice

 

Calitatea produselor, profesionalismul angajatilor, precum si managementul performant au facut ca NOVA TEXTILE sa domine piata romaneasca si in acelasi timp sa fie prezenta pe pietele externe.

 

NOVA TEXTILE a obtinut certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9001: 2000 in luna martie 2005.
Companie integrata din punct de vedere al productiei, NOVA TEXTILE are in componenta o filatura, o tesatorie, finisaj si o sectie de confectii.

NOVA TEXTILE investeste permanent in calitatea profesionistilor angajati si in siguranta lor, in retehnologizarea sectiilor de productie, precum si in reducerea impactului negativ al proceselor de productie asupra mediului inconjurator.

Sectia Filatura realizeaza o gama variata de fire din bumbac 100% si amestec cu alte fibre, in diferite proportii.


In sectia Tesatorie functioneaza 300 de masini de tesut neconventionale ( cu proiectil sau cu greifer). Pe langa acestea, recent au fost achizitionate 30 de razboaie moderne Dornier si Nuovo Pignone cu capacitate mare de productie, ce pot realiza tesaturi cu latimi pana la 220 cm.

NOVA TEXTILE pune accent pe protejarea mediului inconjurator, astfel a achizitionat si pus in functiune o moderna Instalatie de Tratare Biologica a Apelor Reziduale, ape rezultate din procesul tehnologic specific societatii noastre.


In sectia Finisaj, prin folosirea unei masini de vopsit continuu in latime, a 3 masini de vopsit in jet over-flow (pentru comenzi scurte), precum si a altor masini pentru finisaje speciale, se doreste corelarea capacitatii de tesere cu cea de finisare, ca urmare a tendintei de pe piata de a solicita numai tesaturi cu latimi mai mari de 140 cm.

 

O parte din tesaturile realizate sunt prelucrate in sectia de Confectii Textile, sectie echipata complet din punct de vedere al productiei (cu masini liniare, de surfilare sau speciale ce pot executa orice tip de cusatura) si au ca destinatie atat piata romaneasca, cat si piata externa.